حسابداری پیمانکاری یا Contract Account فرایند پیچیده و دشواری است. این نوع از حسابداری شامل وام، صدور صورتحساب، هزینههای مستقیم و غیرمستقیم و دیگر معاملات معمولی در این حرفه است. همچنین شرایط مالیاتی پیچیدهای در این فرایند وجود دارد. در این مقاله به سراغ صفر تا صد حسابداری پیمانکاری میرویم، سپس چند مورد از بهترین روشهای حسابداری پیمانکاری را معرفی خواهیم کرد.
مراحل صفر تا صد حسابداری پیمانکاری
لغات صنعت پیمانکاری را فرا بگیرید. بهمنظور یادگیری مهارتهای حسابداری پیمانکاری بهصورت تخصصی، شما باید اصطلاحات مورد نیاز را یاد بگیرید. ممکن است در مورد حسابداری عمومی اطلاعات داشته باشید اما شما لازم است به کلمات و اصطلاحات خاص مربوط به صنعت از جمله برآورد و شرایط قرارداد را فرا بگیرید. هر گزارش در کسب و کار پیمانکاری میتواند نسبت به گزارش دیگر متفاوت باشد. شما ممکن است گزارشهایی شامل صدور صورتحساب به مشتریان و یا پیمانکاران اصلی و یا گزارشهایی در مورد سودآوری پروژه و هزینههای غیر مستقیم ارائه دهید.

هیچچیز مانند آموزش صفر تا صد حسابداری پیمانکاری ضمن شغل برای خود را نشان دادن در این بخش مؤثر نیست. تا آنجا که میتوانید در طول این دوره آموزش حسابداری در مورد روش درصد تکمیل کار برای محاسبه درآمد دانش کسب کنید. روش درصد تکمیل کار، یک روش حسابداری معمول برای شناسایی درآمدها به هنگام پیشرفت کار است نه زمانی که پروژه به اتمام رسیده است.
در کلاسها و دورههایی در مورد حسابداری پیمانکاری ثبتنام کنید. حضور در این دورهها و کلاسهای آموزش حسابداری بسیار مفید است بهخصوص اگر در زمینه موردنیاز دانش اولیه را داشته باشید. بسیاری از دانشکدهها و دورههای فراگیر در دانشگاههای محلی شما به برگزاری این نوع کلاسهای آموزش حسابداری میپردازند. به دنبال یک کارگاه آموزش حسابداری باشید که اصول حسابداری پیمانکاری را تدریس کنند. همچنین، یادگیری نرم افزار برای صنعت پیمانکاری را فراموش نکنید.
انواع قراردادهای شرکت پیمانکاری
- قراردادهای پرداخت کلی (قیمت ثابت و قیمت متغیر)
- قراردادهای دائمی (قراردادهای سریالی، قراردادهای با قابلیت تغییر، قرارداد با دوره زمانی محدود)
- قراردادهای سنجشی
- قراردادهای مدیریتی
- قراردادهای مدیریت پروژه
- قراردادهای طراحی و ساخت
- قراردادهای ساخت و توسعه
در هر کدام از این انواع قرارداد، معاملات مالی و اسناد مختلفی وجود دارد. حسابدار پیمانکاری باید با تمامی انواع قرارداد پیمانکاری آشنا باشد. خواندن مطلب «حسابداری مالیاتی چیست؟» میتواند به شما برای محاسبه دقیق مالیات در انواع قراردادهای پیمانکاری کمک کند.
من به تمام فارغ تحصلان حسابداری پیشنهاد میکنم که برای شروع به سراغ کلاس های آموزشگاهی برن. آموزشگاه های تخصصی خیلی بیشتر از فضای دانشگاهی کاربرد داره و می تونه توی رشد شما تاثیر بیشتری بذاره.
مثلا دوره حسابداری پیمانکاری پکت رو پیشنهاد میکنم که خودم هم با همین دوره شروع کردم. دوره های جهاد دانشگاهی هم می تونه خوب باشه (بالاتر لینکش رو گذاشتم) ولی حتما حتما باید حضوری برید. پکت برای کسایی که دنبال دوره آنلاین و مجازی هستن، گزینه بهتریه.