آموزش قدم به قدم حسابداری

دانشجویان خارجی برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه باید 2 شرط اساسی را داشته باشند.

 

مدرک زبان معتبر

قبولی در آزمون ورودی دانشگاه‌ها

مدرک زبان معتبر برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه تومر است. متقاضی باید در آزمون تومر حداقل نمره‌ی 75 یا B2 را کسب کند.

برای تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی نیز به مدرک معتبر بین‌المللی نیاز هست. حداقل نمره‌ی 80 برای تافل و حداقل نمره‌ی 6 برای گواهی‌نامه‌ی آیلتس ضروری‌ست.

همچنین متقاضی تحصیل در ترکیه باید در آزمون ورودی دانشگاهی شرکت کند. که در هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می‌شود. برای اطلاع از زمان برگزاری آزمون‌ها باید به بخش اطلاعیه سایت دانشگاه مورد نظرتان رجوع کنید.

 

آزمون یوس Yos یا SAT دوره‌ی کارشناسی

آزمون آلس Ales تحصیلات تکمیلی

پس از قبولی در آزمون، شما موفق به دریافت پذیرش شده‌اید و می‌توانید با تکمیل مدارک لازم برای دریافت اقامت تحصیلی خود اقدام کنید.

 

تحصیل رایگان در ترکیه

جهت تحصیل در ترکیه به صورت رایگان، امکاناتی برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده است؛ بورسیه. اما کدام دسته دانشجویان موفق به دریافت بورسیه خواهند شد؟

 

سوابق تحصیلی درخشان

مهارت‌های بالای آموزشی

ارائه‌ی ریز نمرات و آخرین مدرک تحصیلی معتبر

گپ تحصیلی پایین میان مقطع قبلی و مقطع کنونی

احراز شرایط سنی (مقطع کارشناسی کمتر از 21 سال، مقطع کارشناسی ارشد کمتر از 30 سال و مقطع دکترا کمتر از 35 سال)

افرادی که اقامت تحصیلی یا هر نوع اقامت دیگری در ترکیه داشته باشند، مشمول این نوع بورسیه نمی‌شوند.

تسلط به زبان ترکی استانبولی و نمره‌ی C1 تومر

دریافت بورسیه، مزایای زیادی برای دانشجویان دارد. اخذ اقامت آسان، هزینه‌ی تحصیل به صورت رایگان، هزینه‌ی اسکان رایگان، استفاده از خدمات درمانی رایگان و علاوه بر آن دریافت حقوق ماهیانه بابت تحصیل در ترکیه.

 

مزایای تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه مزیت‌های زیادی دارد. که در ادامه به مهم‌ترین‌ آن‌ها اشاره خواهیم کرد

 

چرا تحصیل در ترکیه؟

هزینه‌ی زندگی و تحصیل در ترکیه به مراتب پایین‌تر از کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکاست. دریافت پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه نیز برای ایرانیان آسان‌تر است.

دلیل دیگری که ایرانیان را به تحصیل در ترکیه جذب می‌کند، نزدیکی به ایران است. در کمتر از 2 ساعت به صورت هوایی می‌توان به استانبول رسید. هزینه‌ی رفت و آمد به ایران نیز به همین نسبت پایین‌تر است.

 

ایا تحصیل در ترکیه خوب است؟

ترکیه حدودا 200 دانشگاه دارند که اغلب آن‌ها به صورت دولتی اداره می‌شوند. بسیاری از این دانشگاه در رتبه‌بندی علمی جهانی حائز رتبه‌های زیر 1000 هستند، که عبارتند از:

 

دانشگاه کوچ دارای رتبه‌ی 1 دانشگاه‌های ترکیه و رنک جهانی 448

دانشگاه بیلکنت دومین دانشگاه ترکیه با رنک جهانی 456

دانشگاه سابانچی در رده‌ی‌ سوم با رنک جهانی 510

دانشگاه فنی خاورمیانه با رنک جهانی 560

دانشگاه بغازیچی با رنک جهانی 580

دانشگاه فنی استانبول رنک جهانی 700

دانشگاه آنکارا با رنک جهانی 801

دانشگاه قاضی با رنک جهانی 801

دانشگاه حاجت تپه با رنک جهانی 801

دانشگاه استانبول با رنک جهانی 801

اغلب دانشگاه‌های ترکیه مورد تائید وزارت علوم و فناوری ایران هستند، در نتیجه مدرک تحصیلی اخذ شده از ترکیه در ایران نیز اعتبار علمی دارد.

 

تحصیل در ترکیه خوب یا بد

با همه‌ی مزایایی که بر شمردیم تحصیل در ترکیه خوب است یا بد؟ مدارک تحصیلی ترکیه دارای اعتباری جهانی هستند. از سوی دیگر دانشگاه‌های ترکیه، پردیس‌های دانشگاهی امکانات علمی و پژوهشی بی‌نظیری در اختیار دانشجویان خود می‌گذارد.

علاوه بر دوره‌های اصلی تحصیلی، اغلب دانشگاه‌ها در موسسات وابسته دوره‌های آموزشی تکمیلی و فرصت‌های پژوهشی در اختیار دانشجویان خود می‌گذارند.

زندگی دانشجویی در ترکیه مقرون به صرفه است. هزینه‌ی اجاره آپارتمان در استانبول که گران‌ترین شهر ترکیه است، فرق زیادی با تهران ندارد. حتا می‌توان ادعا کرد ارزان‌تر نیز است. علاو بر این دانشجویان می‌توانند از امکانات دانشگاهی نظیر خوابگاه‌ها استفاده کنند تا در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند.

برای تحصیل در ترکیه چه باید کرد؟

تقویم تحصیل در ترکیه مشابه ایران است. آزمون‌های ورودی دانشگاه در این کشور حد فاصل اردیبشهت تا تیر انجام می‌گیرد.

 

برای تحصیل در ترکیه پیش از هر چیزی نیاز دارید وارد دوره‌های آموزشی تومر شوید و در نهایت مدرک معتبر با نمره‌ی B2 را دریافت کنید.

در مرحله‌ی بعد از طریق سایت‌ دانشگاه‌ مورد نظرتان در آزمون ورودی شرکت نمائید. برای دانشگاه‌های دولتی آزمون یوس و برای دانشگاه‌های خصوصی آزمون ست SAT از متقاضیان اخذ می‌شود.

در صورت قبولی در دانشگاه باید مدارک خود را برای ثبت‌نام آماده کنید.

بعد از دریافت پذیرش دانشگاهی باید برای دریافت اقامت تحصیلی اقدام کنید.

در نهایت با گذر از تمام این مراحل شما قادر خواهید بود در دانشگاه‌ جدید‌تان ثبت نام کنید.

تحصیل در ترکیه بدون آزمون

اکثر دانشگاه‌های خصوصی ترکیه، و برخی دانشگاه‌های دولتی در تعدادی از رشته‌های خود بدون آزمون دانشجو می‌پذیرد. تنها کافی‌ست وب‌سایت دانشگاه‌ها را چک کنید تا از جزئیات پذیرش‌ بدون آزمون اطلاعات لازم را کسب کنید.

 

برای تحصیل در ترکیه چه زبانی نیاز است؟

زبان رسمی آموزشی در ترکیه، ترکی استانبولی‌ست. با این حال برخی دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی آموزش می‌دهند. همچنین تحصیل در برخی رشته‌ها مانند داروسازی و طراحی لباس عمدتا به انگلیسی امکان‌پذیر است.

اقامت از طریق تحصیل در ترکیه

پس از دریافت پذیرش دانشگاهی، باید برای دریافت اقامت تحصیلی اقدام کنید. مدت زمان اقامت تحصیلی بستگی به مدت زمان تحصیل شما دارد. یعنی مادامی که بتوانید برای ترم جدید ثبت‌نام کنید، اقامت‌تان خود به خود تمدید می‌شود. پس از تحصیل هم می‌توانید با روش‌هایی مانند خرید ویلا در استانبول خرید ملک در ترکیه ، کاریابی یا سرمایه گذاری اقدام به تمدید اقامت خود کنید.