پیتر ال کالرو ماجرای فردگرایی و توهماتش را در کار درخشانش کتاب افسانهی فردگرایی بسیار عمیق بررسی کرده و تاریخ و جامعهشناسی را پیشرو گذاشته و نشان میدهد که ایدهی اولیهی فردگرایی و آزادی بیان، انتخاب و اندیشه چهقدر متعالی و بزرگ و تأثیرگذار است و چه تفاوت عمیقی دارد با آنچه شهروند امروزی میخواهد: آزادی گشتزنی در فروشگاهها، پاساژها، مالها و خریدکردن و مصرف. کتاب همهی جنبههای فردگرایی و داستانسراییهای پیرامونش را با مداقه و ایجازی کمنظیر بررسی کرده و بر نکتهی مهم اهمیت جامعهشناسی و مباحث جامعهشناختی تأکید میکند. افسانهی فردگرایی، توان عظیم این افسانه را واکاوی کرده و نشان میدهد چهگونه ایستادن بر سر یک توهم پوشالی، ما را از قدرت کنش جمعی دور کرده و زمان آن رسیده که بپذیریم راهی جز ایستادن بر سر حرکت درست از من به ما، نداریم.
جرالد آلن کوهن در کتاب چرا سوسیالیسم نه؟ مثالی را دربارهی وضعیت بحرانی پیش میکشد که در وضعیت بیآبی در یک فاجعهی طبیعی، شخصی صاحب منبع آبیست و حاضر به شریک شدن منبع آبش با دیگران نیست! آیا آن شخص کار اشتباهی میکند؟ ناراحتکننده است؟ عشاق فردگرایی و آزادی، چرا ناراحت میشوید؟ منبع آب خودش است و دوست ندارد به شما آب بدهد و شما هم ضمن حفظ احترام به آزادیهای فردی و حق مالکیت خصوصی، میتوانید با مرگ خود و عزیزانتان کنار بیایید! البته کوهن در ادامه تأکید میکند که مسئله بسیار پیچیدهتر و بغرنجتر از این مثال است، ولی خب، همین هم خود آغازیست بر اینکه چرا باید برابر این افسانهی فردگرایی و عدم وابستگی متقابل فرد و جامعه ایستاد.
در اینجامیبینیم که پیتر ال کالرو خیلی عمیق تر در این موضوع صحبت کرده و کتابی با بار معنایی بیشتر تولید کردهو به چاپ رسانده.