آموزش قدم به قدم حسابداری

نظر

همه رشته ها و حرفه های تخصصی، یک جامعه حرفه ای دارند. جامعه ای که برترین افراد آن رشته به عضویت آن در می آیند و یک مجموعه علمی و تخصصی را در رشته مورد نظر شکل می دهند. حسابداری نیز در این میان از رشته های دیگر جا نمانده است. این رشته کارآمد و تخصصی، چشم انداز کاری مشخصی را برای افراد علاقه مند تعیین کرده که اهداف و مقصدهای حرفه ای متفاوتی دارد. یکی از این مقصدهای حرفه ای، رسیدن به درجه حسابداری رسمی و عضویت در جمع حسابداران رسمی و خبره است. اگر در حرفه حسابداری مشغول به کار هستید و از مراحل حسابداری رسمی اطلاعات چندانی ندارید، این مطلب راهنمای کاملی برای شما است.

حسابدار رسمی کیست؟

اگر مدت زیادی در رشته حسابداری در حال فعالیت هستید، حتما نام جامعه حسابداران برایتان نامی آشنا است. گروه جامعه حسابداران ایران در حقیقت حرفه ای ترین حسابداران در سطح کشور هستند که توانایی آن ها به عنوان یک حسابدار خبره تایید شده و می توانند مسئولیت های بزرگ تری را بر عهده بگیرند.

حسابداران با گذراندن مدت مشخصی از کار و با داشتن مدرک دانشگاهی می توانند در آزمون حسابداری رسمی شرکت کنند. بعد از قبولی در این آزمون مدرکی برای آن ها صادر می شود که با کمک آن می توانند به حسابدار رسمی یک مجموعه تبدیل شوند. مهر و امضای این مدرک معتبر، مورد تایید بسیاری از مهم ترین نهادها از جمله سازمان امور مالیاتی کشور است.

 

حسابدار رسمی چه تفاوتی با کارمند حسابداری دارد؟

اولین تفاوت را میتوانیم بی شک به تخصص و مهارت حسابدار رسمی نسبت به یک کارمند عادی حسابداری بدانیم این تفاوت نشات گرفته از سالهای بیشتر مطالعه ، سوابق بیشتر کاری و نوع نگرش حرفه ای تر حسابدار رسمی به کارمند عادی حسابداری می باشد. دامنه دید یک حسابدار رسمی بسیار گسترده تر و وسیع تر از یک کارمند عادی بوده و این دید بدست نمی آید مگر با سپری کردن  و تحمل کردن سختی ها و تلاش های بسیار که البته برای کسانی که علاقه مند به رشته حسابداری باشند هر سختی نیز شیرین خواهد بود. به همین ترتیب به علت تخصص بیشتر و دارا بودن مدرک بالاتر و دامنه دید و نگرش گسترده تر یک حسابدار رسمی وظایفی حرفه ای تر و تخصصی تر دارد تا یک کارمند حسابداری . وظایف سخت تر ، پیچیده تر و تخصصی تر همانند برنامه ریزی برای یک شرکت به عهده یک حسابدار رسمی بوده این در حالی است که وظایف جاری همانند ثبت اسناد ، گزارش گیری و ... به عهده یک کارمند حسابداری می باشد. به همین ترتیب و به علت همین تفویض وظایف ، یک حسابدار رسمی را میتوان مدیر مالی یک شرکت دانست ولی یک کارمند حسابداری مراحلی زیادی برای رسیدن به یک حسابدار رسمی در پیش دارد. 

سطح وظایف

 دومین تفاوت حسابداران رسمی با حسابداران عادی معلول تفاوت اول است؛ به این معنی که بالاتر بودن سطح علمی و تخصصی حسابداران رسمی، بر پیچیدگی و اهمیت وظایف آنها تاثیر می‌گذارد. یک حسابدار رسمی عهده­‌دار وظایف حرفه‌ای‌­تر تخصصی‌تری است؛ حتی گاهی در سمت مدیر یا مشاور مالی عهده­‌دار برنامه­‌ریزی و تصمیم‌­گیری برای منابع مالی بنگاه اقتصادی نیز خواهد بود. در حالی که وظایف یک کارمند حسابداری محدود به انجام وظایف جاری واحد حسابداری مجموعه مانند ثبت اسناد و مدارک و در رده‌های بالاتر گزارش‌گیری و تهیه صورت‌های مالی است.

از وظایف اصلی حسابداران رسمی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نظارت و سازمان‌دهی عملکرد حسابداران مجموعه
  • تجزیه و تحلیل کلی گزارشات و نتیجه‌گیری در خصوص وضعیت مالی مجموعه
  • ایده‌پردازی و ارائه راهکار جهت کاهش هزینه‌های مجموعه

از سوی دیگر، ارزیابی عملکرد حسابداران در مقایسه با حسابداران رسمی با روش‌های ساده‌تری انجام می‌شود.

 

آموزش و آمادگی برای آزمون حسابدار رسمی

 

خدمات و تخصص حسابدار رسمی

پس از آن که صلاحیت و تخصص یک حسابدار با پذیرفته شدن در آزمون حسابداران رسمی تایید شد، جامعه حسابداران رسمی کشور یک گواهی‌نامه‌ قانونی به او اعطا می‌کند. حسابداران رسمی بر اساس این گواهی‌نامه، می‌توانند به صورت مستقل و یا با ثبت موسسه حسابرسی به ارائه خدمات حسابداری و حسابرسی بر اساس ضوابط جامعه حسابداران رسمی کشور اقدام نمایند. از جمله خدمات این موسسه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

? انواع حسابرسی

? بازرسی قانونی

? نظارت بر تصفیه

? ارزیابی سهام و سهم‌الشرکه

? خدمات کارشناسی به مراجع قضایی

? مشاوره مالی

? طراحی و پیاده‌سازی سیستم مالی

? داوری مالی

♦? ارائه خدمات حسابداری و مالیاتی