آموزش قدم به قدم حسابداری

 

 

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های افراد و کسب و کارها مسائل مربوط به مالیات و امور مالیاتی است. همان‌طور که می‌دانید، قوانین مالیاتی گاهی سخت و پیچیده هستند و الزام پرداخت مالیات نیز می‌تواند به سردرگمی بیشتر افراد دامن بزند. در این مواقع بهترین و ساده‌ترین راه کمک گرفتن از یک حرفه‌ای است. در این مطلب درباره مشاور مالیاتی و خصوصیات و مهارت‌های او بیشتر صحبت می‌کنیم. اگر روزی خواستید از یک حرفه‌ای مشاوره مالیاتی بگیرید بهتر است بدانید که چه انتظاراتی باید از او داشته باشید.

 

مالیات چیست؟

به زبان ساده، مالیات پولی است که افراد حقیقی یا حقوقی باید به دولت‌ها بپردازند. پولی که به عنوان مالیات پرداخت می‌شود صرف هزینه‌های عمومی و دولتی مثل پرداخت حقوق کارمندان دولت، نیروهای نظامی و انتظامی، هزینه‌های آموزشی، بهداشتی و درمانی، پروژه‌های عمرانی، ساخت جاده و موارد این چنینی می‌شود. پرداخت مالیات می‌تواند کمک بزرگی به رشد اقتصادی و رفاهی یک جامعه داشته باشد. پرداخت مالیات از اهمیت خاصی برای دولت‌ها برخوردار است؛ به همین دلیل، کشورها و دولت‌ها قوانین سفت و سختی برای مالیات وضع کرده‌اند و عدم تبعیت از این قوانین می‌تواند تبعات سنگینی برای افراد و کسب و کارها در پی داشته باشد.

مالیات انواع مختلفی دارد که هر کدام شامل قوانین خاص خود هستند. ضمن اینکه قوانین مالیاتی به طور مستمر و بنابر شرایط اقتصادی دچار تغییرات و اصلاحات می‌شوند. همین پیچیدگی انواع مختلف مالیات در کنار تغییرات قوانین مربوطه است که نیاز به مشاور مالیاتی و مشاوره مالیاتی را توجیه پذیر می‌کند. بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، کلیه فعالان اقتصادی که برای دریافت پول از مشتریان و یا کسب درآمد از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کنند، باید برای دریافت کد مالیاتی اقدام کنند.

 

دوره مشاور مالیاتی

 

مشاور مالیاتی چه کاری انجام می‌دهد؟

در این بخش به وظایف اصلی یک مشاور مالیاتی و کارهایی که هر روزه انجام می‌دهد تا در این حوزه به موفقیت دست یابد می‌پردازیم. وظایف یک مشاور مالیاتی بنابر زمینه کاری و حوزه‌ای که روی آن تمرکز دارد می‌تواند متفاوت باشد. یک مشاور مالیاتی خوب از حل مشکلات مشتریان و تعامل و ارتباط با دیگران لذت می‌برد و در کار خود دقت و صداقت دارد.

وظیفه اصلی مشاور مالیاتی رسیدگی و حل مسائل مختلف مالیاتی مشتریان است. مشاوران مالیاتی، در وهله اول، اطمینان حاصل می‌کنند که مشتریان از قوانین و مقررات مالیاتی پیروی می‌کنند. همچنین با استفاده از تخصص و دانشی که پیرامون قوانین مالیاتی دارند به افراد و کسب و کارها کمک می‌کنند تا دیون خود را پرداخت کنند. آن‌ها با کاهش درآمدهای مشمول مالیات و با استفاده از کلیه تعدیلات، کسورات و اعتبارات مالیاتی سعی می‌کنند که دیون و بدهی‌های مالیاتی مشتریان را به حداقل برسانند.

برخی از مشاوران مالیاتی در حوزه‌های خاصی از قوانین مالیاتی تخصص دارند، در حالیکه برخی دیگر رویکردهای عمومی‌ را پیش می‌گیرند.

معمولا، مشاوران مالیاتی وظیفه تهیه و ارائه گزارشات و اظهارنامه مالیاتی مشتریان را به عهده می‌گیرند و یا اطلاعات و توصیه‌های لازم برای پر کردن اظهارنامه را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. آن‌ها به سوالات مشتریان پاسخ می‌دهند، به آماده کردن پرونده مالیاتی و وضعیت مالیاتی مشتریان کمک می‌کنند و اطلاعات را تحلیل می‌کنند تا از قانونی بودن روندها اطمینان حاصل کنند.

 

استخدام مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی چگونه است؟

حالا که به سؤال مشاور مالیاتی کیست پاسخ دادیم، نوبت آن است که به این سؤال پاسخ دهیم که یک مشاور مالیاتی را چگونه می‌توان به خدمت گرفت. نحوه به خدمت گرفتن وکیل مالیاتی، بستگی به نحوه فعالیت کسب‌وکار شما و میزان نیاز شما به مشاوره مالیاتی است. برخی از شرکت‌ها اقدام به استخدام تیمی از وکلای مالیاتی می‌کنند تا به‌صورت تمام‌وقت صورت‌های مالی آن‌ها را زیر نظر داشته و ضمن جلوگیری از بروز مسائل احتمالی در آینده، در هرلحظه آماده حل مشکلات پیش‌آمده باشند.

برخی دیگر از شرکت‌ها نیز که در اشل کوچک‌تر فعالیت می‌کنند یک نفر را به‌عنوان مشاور مالیاتی در شرکت خود به‌صورت تمام‌وقت استخدام می‌کنند. این راه‌حل شاید در نگاه اول درست و منطقی به نظر برسد، اما در عمل فرد یا افراد استخدام‌شده تنها قادر به حل برخی از مشکلات خواهند بود و مجموعه همچنان دچار مشکل خواهد شد. دلیل این مسئله این است که مشاوران و وکلای مالیاتی باتجربه و کارکشته، به دلیل اعتباری که دارند، به‌هیچ‌عنوان به‌صورت تمام‌وقت به استخدام یک شرکت درنمی‌آیند. پس چه باید کرد؟